A baba kaki akták: Avagy különbségek az első és a második gyerek nevelése között

Jessica Burdg Baby

Share Mamalode Share Mamalode

Translated into Hungarian by Anita Estes.

Ha buborékba csomagolhattam volna az első gyermeket, hogy biztonságban tartsam, megtettem volna. Egyet már elvesztettem, kislányom volt a szivárványbabám. Tovább rontott a helyzeten, hogy 6 héttel korábban született és hosszú időt töltött a gyerekkórház intenzív osztályán. Ha azt mondom, hogy túlságosan féltettem, azzal még nem is mondtam semmit.

Az autósülése alá egy úszómedencés szivacs rudat ékeltem, pontosan a megfelelő szögben a maximális kényelem érdekében. Még a helyi tűzoltókkal is leellenőriztettem a munkám. De még így is félóránként megálltam, hogy megbizonyosodjam lélegzik-e. Ja, és táblázatot vezettem a kakálásáról. Ez teljesen igaz, tényleg van baba kaka aktám. És ez nem minden.

De a második gyerekkel? Sok minden megváltozott. Elmondom.

Bacik

Első gyerek: Ha egy gyerek az én gyerekem közelében köhögött a bevásárló központban, gyilkos pillantásokat vetettem a fertőző kis csemete szülőjére és eliszkoltam, kézipoggyász méretű pelenkás táskámban kotorászva kézfertőtlenítőért és fertőtlenítőkendőért.

Második gyerek: A gyerekeim minden megnyalnak. Számukra ez olyan, mint egy kézfogás. A játékot, ami egész héten kint volt esőben, sárban. A falat. A bevásárlókocsit. A babarácsot. A nadrágomat. Igen, megnyalják. Sőt, van ettől rosszabb is. A múlt héten a kisebbik beletüsszentett a számba, de szó szerint. A számba.

Tanulság: A gyereknevelés piszkos munka és a gyerekek megbetegedhetnek, bármit is csinálsz. Jó dolog a felkészültség, de mindennek van határa. Nyugi.

Táplálkozás

Első gyerek: Későn kezdtem el darabos kajával etetni, részben azért mert még mindig dühös voltam magamra, hogy kudarcot vallottam a szoptatással és titokban attól rettegtem, hogy megfullad. Mikor végre megengedtem neki a „rendes” ételt, csak organikus gyümölcsöket és zöldségeket kapott, amiket én magam pürésítettem a saját konyhámban, saját kis bébiétel-pépesítőmben, éjfélkor, mert ez volt az egyetlen alkalom, amikor volt rá időm. Miután kiadagoltam apró kis fagyasztható dobozkákba, amit természetesen dupla műanyag fóliába csomagoltam annak érdekében, hogy ne kapjon semmi nemkívánatos levegőt, elbotladoztam aludni.

Második gyerek: Egy rövid ideig megpróbálkoztam a szoptatással, de hamar rájöttem, hogy nem fog megtörténni, úgyhogy tápszerre váltottam, több megkönnyebbüléssel, mint szomorúsággal. Tápszer mellett üveges bébiételt evett és bármi mást, amit a padlón talált, amikor járni tanult. Eh, tök mindegy.

Tanulság: Mivel ezt a cikket olvasod, ez azt jelenti, hogy te egy nagyon intelligens lény vagy. Rendkívül intelligens lények nem hagyják, hogy a gyerekeik éhezzenek. Csak pihenj közben néha és csináld a dolgot a legjobb tudásod szerint. 

Alvás

Első gyerek: Az első gyereket kétóránként ellenőriztem éjjel, hogy megbizonyosodjam nem fordult-e át és esetleg hason alszik. Azokban az esetekben, amikor a hasán aludt, átfordítottam a hátára, bár tudtam, ez azt jelentette, hogy akár fel is ébreszthetem. Amikor még nagyon pici volt, három óránként felébresztettem enni, bár ez azt jelentette, hogy én nem aludtam. Eldobtam egy gyönyörű rácsvédőt, amit ajándékban kaptam, mert a harmadik gyereknevelési könyv, amit olvastam, azt mondta nem biztonságos. Szorongásom mindig éjjel volt a legerősebb, úgyhogy mindig a legrosszabbakat gondolva ébredtem fel.

Második gyerek: A kisebbik lányom már majdnem kettő és még mindig egy összecsukható járókában alszik a vendégszobában. Soha nem szerette a szép kiságyát. Amikor lefekszik aludni, hagyom, hogy aludjon.

Tanulság: Ma már tudom, hogy egy alvó gyerek, olyan mintha kedvenc borodat találnád leértékelve. Maga a csoda. Ne szúrd el.

Listák

Első gyerek: Részletes naplót vezettem nagyobbik lányom első két hónapjáról, mikor szopott, melyik ciciből, és kb. mennyit evett (amit tuti pontatlanul becsültem fel). A jegyzetek a pelenkacseréket is tartalmazták, beleértve a széklet kinézetét és gyakoriságát. Röviden, kaka jegyzőkönyvet vezettem. Ha úgy gondoltam, furcsán nézett ki, küldtem a férjemnek egy fotót, hogy meg tudjuk beszélni és megpróbáljuk kielemezni miért így néz ki. Emlékeztess rá, hogy soha ne nyomtassak ki egy halom képet a mobilomról azokból a hónapokból, mert nem akarom megijeszteni az előhívót a boltban.

Második gyerek: Van baba fotóalbumom és vannak képeim. Csak annyi, hogy a képek a számítógépen, a fotóalbum pedig még mindig becsomagolva.

Tanulság: Feljegyezhetsz es lefényképezhetsz fontos dolgokat, de komolyan, a lényeg az, hogy te legyél jelen ezekben a pillanatokban. Ne vedd túl komolyan, ha nincs gyönyörű fotóalbumod vagy nincs kaksi aktád. Szereted a gyerekeidet? Jó. Szeresd őket.

About the Author

Jessica Burdg

Jessica Burdg is a writer, stay-at-home mother and distance runner making it work in the Midwest. She blogs on her about the heartbreak and hilarity of motherhood and marriage. She is a firm believer in laughing together, lifting one another up and celebrating the most human parts of our unique stories.

Share Mamalode Share Mamalode
Facebook Comments